Hidroizolatii cu Mortar cu actiune cristalina

este un produs de hidroizolatii folosind cresterea cristalina pentru betoane si zidarii de caramida afectate
de umezeala. Totodata acest mortar hidroizoleaza suprafetele de beton sau zidarie de caramida pe suprafata
de presiune hidrostatica negativa sau pozitiva. Punctul sau forte reprezinta colmatarea microfisurilor viitoare. Dupa minimum 7 zile acest mortar formeaza o membrana impermeabila evolutiva ce colmateaza capilaritatile si opreste patrunderile viitoare de apa. Acest mortar se poate aplica in numeroase situatii unde variatiile de temperatura (vara, iarna) sunt mici: pivnite, fundatii, tuneluri, rezervoare de apa, piscine.

Cum lucreaza mortarul cu actiune cristalina? Atunci cind betonul a fost pus in opera si urmeaza procesul de maturare, acesta pierde majoritatea apei adaugata in procesul de fabricare, generand spatii mici cum ar fi pori si capilaritati. Pierderea apei face ca betonul sa se contracteze si uneori in conditii de temperatura ridicata produce fisuri si crapaturi, iar cind este supus actiunii apei in anumite momente aceste crapaturi, pori si capilaritati fac ca betonul sa devina permisiv la apa ducand in final la deteriorarea structurii in mod gradat. Mortarul hidroizolant reactioneaza cu umezelea din beton formand cristale in crapaturi, pori si capilaritatile structurii de beton, blocand eficient patrunderea apei.

Dupa ce procesul de cristalizare s-a finalizat, substantele active din mortarul hidroizolant raman latente in beton. Orice contact ulterior cu apa va reactiva procesul de etansare.

Dupa cum observati in partea dreapta, substantele chimice active reactioneaza cu derivatii umezi ai betonului formand cristale insolubile. Prin procesul de osmoza cristalele migreaza prin beton. Osmoza este prcesul prin care compusii de concentratie mai mare se misca printr-o bariera semipermeabila(beton) in zone cu concentratie mai mica. Cristalele produse prin reactie se deplaseaza din zona cu maxima concentratie (suprafata pe care s-a aplicat mortarul cu actiune cristalina) catre locurile unde sunt necesare cel mai mult, adica acolo unde apa este prezenta, scopul fiind de a reactiva structura si a opri scurgerile.
Acest mortar cu actiune cristalina este distribuit de firma noastra in 3 variante similare: - Kristeau (produs in Franta) Pt. vizualizare F.T. click pe link: Fisa Tehnica Kristeau - Masterseal 501 (produs in Turcia) Pt. vizualizare F.T. click pe link: Fisa Tehnica Masterseal 501 - Detalii pentru proiectanti
De ce sa folosim mortarul cu actiune cristalina in lucrarile de hidroizolatii ?
In primul rand pentru ca se aplica foarte usor prin pensulare cu bidineaua.
In al doilea rand pentru ca este garantat pe toata durata de viata a suprafetei aplicate.
In al treilea rand pentru ca pretul unei hidroizolatii realizate cu un mortar cu actiune cristalina
este de 23 lei/ mp cu tva inclus (pentru Kristeau) si 20 lei/ mp cu tva inclus
(pentru Masterseal 501).

RADCON FORMULA #7, produs pentru hidroizolare pe toata a durata de viata a betonelor si zidariilor de caramida si piatra

hidroizolatii folosinf Radcon Formula #7Radcon Formula #7 s-a dezvoltat progresiv inca din 1975 si a dobandit o reputatie re­mar­ca­bila in peste 60 de tari. Acceptarea produsului RADCON FORMULA #7, a fost data de performantele sale unice in locurile de aplicare, in prezent fiind folosit la realizarea unor proiecte de im­por­tan­ta mon­di­a­la.
RADCON FORMULA #7 nu este un invelis protector de suprafete, nu este un aditiv, nu este un produs bazat pe crestere de cristale si nici un hidrofugant. Este o solutie modificata biochimic ce se aplica prin pulverizare pe betonul intarit si uscat. Apoi printr-un proces de udare cu apa timp de 3 zile, Radcon patrunde si reactioneaza cu betonul  formand o bariera sub nivelul suprafetei, etansand porii, capilaritatile si crapaturile mai mari impotriva patrunderilor de apa si de alte substante contaminante.
Conceptul care sta la baza produsului
RADCON FORMULA #7 este acela ca el conlucreaza cu betonul, deoarece se stie ca si betonul are posibilitati de etan­sare. Prin aceasta interactiune RADCON FORMULA #7 face ca betonul sa devina impermeabil, atat in masa sa cat si in crapaturi, ceea ce reprezinta un alt mare avantaj.
In mod traditional se introduce o variabila in «ecuatia» de etansare, aceasta fiind o membrana (un strat protector) de acoperire a betonului. Apoi, in scopul protejarii membranei impotriva influentelor de mediu si a celor mecanice, mai este adesea necesar un alt strat protector, care mai in­tro­du­ce o variabila. Dar cu totii stim ca in procesul de constructie, orice protectie de suprafata devine vulnerabila la avarierea generata de factorii de mediu.
S-ar putea sa nu observati imediat dificultatile ce rezulta din abordarea traditionala. Doar ca in momentul in care apar infiltratii, localizarea cauzelor si masurile de remediere devin o sarcina de im­portanta capitala pentru dvs. pentru a inlatura apa de sub membrana si/sau de sub stratul de protectie a acesteia.
Spre deosebire de abordarea traditionala,
Radcon Formula #7 se aplica betoanelor ce au din turnare pantele de scurgere, nemaifiind nevoie de sape. Deoarece exista doar o variabila in aceasta hidroizolare, adica betonul, in situatia unei infiltratii pe durata de viata a structurii, reparatia se va face direct betonului. Chiar in aceasta situatie fericita, hidroizolatia nu va inlocui niciodata bunele practici de specificare corecta a betonului si a detaliilor de executie, a unor protectii adecvate a imbinarilor.

PRIN CE ESTE RADCON FORMULA #7 DEOSEBIT?

Caracteristicile de baza ale RADCON FORMULA #7 se refera la compozitia sa de silicat ce a fost modificata pe cale biochimica. Mai intai produsul etanseaza fisurile de infiltratie de pana la 2 mm, chiar si atunci cand ne confruntam cu oscilatii termice inalte pe suprafata exterioara. In al doilea rand, produsul, care a fost absorbit in masa de beton, ca in figura urmatoare, initial minim 2 cm, ramane activ pentru a izola fisurile fine, in contact cu apa. Acest proces a fost confirmat chiar si in zonele cu activitate seismica.

hidroizolatii cu radcon formula 7

   Carcteristici extraordinare ale produsului Radcon Formula #7:
- inventatorul W.H. Smith a fost nominalizat la premiul Nobel pentru chimie datorita rezultatelor extraordinare 
in biochimie ce au dus apoi la inventarea produselor lui. 
- impermeabilizarea completa devine activa doar dupa 2 ore de la aplicare si este valabila pe intreaga durata 
de viata a suprafetelor tratate.
- colmateaza fisurile prezente de pana la 2mm cat si microfisurile viitoare.
- suprafata de beton, dupa tratare, devine de duritatea granitului.
- acest produs se poate aplica in diverse lucrari: terase, acoperisuri, canale de irigatii, placaje din beton, 
balcoane, pardoseli, parcari, sosele, poduri, aeroporturi, monumente istoric si de arta, baraje, tunele, 
rezervoare de apa potabila, fatade, fundatii,cheiuri portuare etc. 
 Pt. fisa tehnica si alte documente informative va rugam click pe link:
- Fisa Tehnica
- Nota de prezentare
- Indicatii suplimentare


Referinte RADCON FORMULA7#
- Baraj italian etansat si tratat cu Radcon
- Impermeabilizarea canalelor din Venetia
- Rezervor de apa potabila din Spania

De ce sa folosim Radcon # 7 in lucrarile de hidroizolatii ?
In primul rand pentru ca se aplica foarte usor prin pulverizare cu pompa.
In al diolea rand pentru ca este garantat pe toata durata de viata a suprafetei aplicate.
In al treilea rand pentru ca pretul unei hidroizolatii cu Radcon # 7 este de 20 lei/ mp cu tva inclus.

aplicarea in hidroizolatii
Aplicarea. Observati cum prin 
capilaritati exista si curge apa.

hidroizolatii dupa 1-2 zile
  Dupa 1-2 zile. Observati cum prin
capilaritati cresc cristale ce  inchid
capilaritatile.

hidroizolatii dupa 7 zile

Dupa 7 zile capilaritatile sunt 
complet umplute de cristale,  
nemaipermitand apei sa curga 
prin beton.
hidroizolatii clip image 002
hidroizolatii ce face radcon

Solutia de Radcon patrunsa in masa de beton reactioneaza cu ionii de calciu si siliciu din aceasta (in principal ionii de calciu in forma hidroxida) formand un gel complex de hidrat-silicat de calciu (CSH), acesta se umfla in contact cu apa, creind o bariera in calea patrunderii apei in masa de beton.

In timp, CO2 din atmosfera extrage calciul din acest gel si formeaza carbonati de calciu, care reprezinta o masa inerta, ce umple porii, capilaritatile si crapaturile, ceea ce, la randul sau, duce la reducerea permeabilitatii suprafetei. Radcon Formula #7, datorita dioxidului de carbon din atmosfera, extrage o parte din calciul existent in gel ca urmare a reactiei generate de Radcon #7, ceea ce face ca gelul sa devina un compus chimic instabil si, in urma hidratarii betonului, cimentul continua sa se hidrateze prin difuzia in beton. Ionii de calciu se deplaseaza din zonele avand concentratie mare, in zonele avand concentratie mica de calciu.

Gelul CSH ce are concentratie mica de calciu, reactioneaza cu noii ioni de calciu disponibili si formeaza un nou gel cu continut mare de calciu. Acesta este reactiv fata de dioxidul de carbon din atmosfera si se transforma din nou in gel avand continut mic de calciu, formandu-se carbonat de calciu, reactia reluindu-se la fiecare udare.

Diferenta dintre Radcon #7 si silicatii obisnuiti consta in faptul ca materialele biochimice cu formula proprietara din Radcon Formula #7 fac ca reactia sa functioneze ciclic, pe timp nedefinit.

Aplicarea de Radcon Formula #7 pe o pista de aeroport. Observati cum un singur om trateaza o suprafata foarte mare intr-un timp foarte scurt.



Home - Hidroizolatii - Auxiliare - Contact
Link-uri rapide catre: Hidroizolatii cu Waterstop - Plastifiantii in Hidroizolatii - Ciment cu intarire rapida - Fibre polipropilena
Hidroizolatii in orasul tau:
Satu Mare, Oradea, Arad, Timisoara, Resita, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Calarasi, Slobozia, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, Suceava, Baia Mare, Bistrita, Zalau, Cluj Napoca, Alba Iulia, Deva, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Sibiu, Pitesti, Targoviste, Ploiesti, Buzau, Focsani, Brasov, Miercurea Ciuc, Bacau, Piatra Neamt, Targu Mures
Toate dreputurile rezervate 2009 ® hidroizolatiipeviata.ro